Michalinka Rogulska z Rudy Śląskiej

Michalinka Rogulska jest zawsze uśmiechniętą, małą mieszkanką Rudy Śląskiej.
W listopadzie 2018 roku dziewczynka została skierowana na rtg, usg brzucha i badania hormonalne przez lekarza endokrynologa. Podczas badania USG stwierdzono dużego guza litego lewego nadnercza. Pilnie została skierowana do szpitala w Katowicach, a następnie do Instytutu Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Obecnie Michalinka, po operacji usunięcia guza z nadnerczem, jest pod stałą obserwacją onkologiczną i endokrynologiczną.

Michalinka jest jedynaczką – oczkiem w głowie rodziców. W grudniu skończyła roczek. Lubi bawić się lalkami i klockami, oglądać książeczki ze zwierzątkami, ale najbardziej na świecie lubi jeść.

Poza ogromnym stresem związanym z chorobą córeczki, dla rodziny sporą trudnością związaną z leczeniem są  dojazdy do warszawskiego szpitala, które pochłaniają sporą część domowego budżetu. Zwracamy się zatem do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta Michalinki oraz do przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 05.02.2019r.

cel szczegółowy: „Michalina ROGULSKA”