Mikołaj Mirowski z Katowic

Mikołaj Mirowski z Katowic to dwulatek, u którego po urodzeniu zdiagnozowano nowotwór złośliwy – Neuroblastomę. W wyniku podjętego leczenia Mikołaj przeszedł dwie skomplikowane operacje oraz został poddany cyklom chemioterapii – niestety w efekcie końcowym nie udało się usunąć guza znajdującego się w przestrzeni zaotrzewnowej w całości – pozostała masa resztkowa. W chwili obecnej leczenie w Polsce zostało zakończone. Bliscy Mikołaja świadomi zagrożenia muszą szukać pomocy za granicami kraju. Takie leczenie nie jest jednak refundowane dlatego zwracają się z gorącą prośbą o pomoc aby dać Mikołajowi szansę na walkę z nierównym przeciwnikiem, marząc o tym, by przestać drżeć o zdrowie Mikołaja i cieszyć się w pełni jego dzieciństwem.

Zwracamy się do Państwa z gorącą prośbą o wsparcie dla Mikołaja. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta chłopca i podzielenia się jednym procentem z podatku w okresie rozliczeniowym. Za każdą pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Warszawa 02-047, ul. Adama Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Mikołaj Mirowski”