Milena Szablewska z Katowic

Wiek: 6
Region: Śląsk
Miasto: Katowice

Milena Szablewska jest 5 – letnią mieszkanką Katowic. Na początku stycznia 2020 roku dziewczynka zachorowała. Miała wysoką gorączkę i była bardzo osłabiona. Lekarz, który zbadał Milenkę od razu skierował ją do szpitala ze względu na widoczne wybroczyny na ciele. Tam zdiagnozowano ostrą białaczkę limfoblastyczną typu B. Aktualnie dziewczynka jest w trakcie leczenia.

Milenka bardzo lubi wszelkie prace plastyczne – malowanie, rysowanie, lepienie, wycinanki. Poza tym tańczy, śpiewa i wszędzie jej pełno. Chętnie spędza czas na układaniu puzzli i graniu w rożne gry. Marzy, żeby zacząć chodzić na zajęcia z tańca i baletowe. W szpitalu bardzo tęskni za swoją ukochaną 3-letnią siostrzyczką.

Rodzina jest w trudnej sytuacji finansowej, ponieważ tata dziewczynki jest na rencie, a mama najprawdopodobniej będzie musiała zrezygnować z pracy, żeby być z córeczką w szpitalu w trakcie leczenia. Apelujemy do Państwa o wsparcie Milenki w tej ciężkiej sytuacji. Pomóc można przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta i dzieląc się 1% w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 02.02.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Milena SZABLEWSKA”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna