Miłosz Maruszczyk z Częstochowy

Miłosz Maruszczyk jest uwielbiającym sport dziesięciolatkiem z Częstochowy. To właśnie zamiłowanie chłopca do judo i zlecone przez lekarza sportowego rutynowe badania nie zwiastowały złych wyników, które wykazały podwyższony poziom leukocytów. Po wykonaniu biopsji rozpoznana została u Miłosza przewlekła białaczka szpikowa. Chłopiec będzie leczony farmakologicznie w domu przez najbliższe dwa lata z indywidualnym tokiem nauczania i  z comiesięcznymi wizytami w szpitalu.

Miłosz zawsze był aktywnym i wysportowanym dzieckiem. Ogromną frajdę i radość sprawia chłopcu gra w piłkę nożną, siatkówkę, jazda na rowerze i hulajnodze. Przebywanie na świeżym powietrzu to żywioł Miłosza, a gdy już jest w domu uwielbia różnego rodzaju gry planszowe i komputerowe.  Największe marzenie chłopca koncentruje się wokół piłki nożnej – chciałby poznać piłkarzy grających w reprezentacji Polski, posiadać piłkę z ich autografami, albo przynajmniej uczestniczyć w prawdziwym meczu. Miłosz ma siedmioletnią siostrę, z którą łączy go silna więź. Choroba i idąca za tym rozłąka, niekorzystnie wpływa na samopoczucie chłopca jak i jego siostry. Oboje bardzo tęsknią za sobą i jak najszybciej chcą wspólnie się bawić.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Miłosza, gdyż zdobyte środki stanowią wsparcie procesu leczenia jak i ewentualnej rehabilitacji. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta Miłosza oraz do przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Miłosz MARUSZCZYK”