Natalia Bronder z Katowic

Wiek: 16
Region: śląskie
Miasto: Katowice

Natalia Bronder jest nastolatką z Katowic. Zachorowała w wieku 13 lat, zdiagnozowano u niej wówczas raka kory nadnerczy w IV stadium zaawansowania. Przeszła wówczas operację usunięcia guza z nadnerczem. Niestety po kilku miesiącach nastąpił nawrót i rozsiew do płuc. Przyjmowała chemioterapię doustną, a od września 2019 roku chemioterapię dożylną.

Niestety nie przyniosła ona oczekiwanego efektu, w związku z czym zaistniała konieczność bardziej intensywnego i obciążającego już zmęczony organizm leczenia.

Natalia uwielbia pływać, przed chorobą trenowała w klubie pływackim. Zawsze aktywna, uwielbia sport. Ma wiernego przyjaciela – psa Nero, za którym bardzo  tęskni w czasie pobytu w szpitalu. Natalia bardzo chciałaby polecieć do USA, jednak jej największym marzeniem jest powrót do zdrowia, do szkoły i przyjaciół.

Apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe potrzebne na leczenie i rehabilitację Natalii. Pomóc można poprzez dokonanie dobrowolnej darowizny i przekazanie 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 01.04.2020 r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Natalia BRONDER”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna