Natalia Chadała z Pełnatycz

Natalka Chadała to bardzo dzielna 10-latka o artystycznej duszy, pochodząca z małej miejscowości na Podkarpaciu – Pełnatycze. Dziewczynka mimo przeciwności losu jest bardzo pogodna, bardzo lubi zabawy z rówieśnikami.

Natalka swoje zmagania z chorobą toczy już od 2011 roku, kiedy to pierwszy raz trafiła na oddział. Leczenie przyniosło oczekiwane rezultaty i w październiku 2013 roku zostało zakończone. Jednak zdrowiem dziewczynka cieszyła się tylko do lipca 2016 roku, ponieważ zaczęły się pojawiać bóle brzucha. Przeprowadzone badania w Klinice Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie potwierdziły wznowę ostrej białaczki limfoblastycznej. Natalka jest po przeszczepie szpiku. Kontynuuje leczenie w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie.

Trudna sytuacja w jakiej znalazła się Natalka, nie przeszkadza jej w rozwijaniu różnorodnych zainteresowań. Dziewczynka uwielbia wszelkie prace plastyczne i rękodzieła. Spod jej rąk wyszło już bardzo wiele ciekawych prac, a wśród nich m.in. przepiękne bransoletki czy kolczyki. Natalka ma dwójkę rodzeństwa – 6-letnią siostrę i 1,5 rocznego brata. Dziewczynka w swoim życiu najbardziej lubi dwie rzeczy: zwierzęta i podróże. Jej marzeniem jest wyjechać nad morze.

W imieniu rodziny Natalki zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz do przekazania 1% podatku na rzecz jej leczenia. Każda wpłata nie tylko ułatwia proces leczenia Natalki, ale także stanowi olbrzymią pomoc dla jej rodziny. Za każde okazane wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Natalia Chadała”