Natalia Kupczak z Żabnicy

Natalia Kupczak z Żabnicy jest niezwykle ciekawą świata nastolatką. Problemy zdrowotne Natalii rozpoczęły się w 2014 roku. Nastolatka szybko traciła energię, czemu towarzyszyło ciągłe osłabienie. Któregoś dnia podczas spaceru zasłabła, co było oznaką, że jej stan się pogarsza. Po wykonaniu licznych badań lekarze zdiagnozowali nocną napadową hemoglobinurię. Natalia poddawana była specjalistycznemu leczeniu na Oddziale Onkologii, Hematologii i Chemioterapii – w listopadzie 2014 roku szpik kostny dziewczyny został przeszczepiony. Dawcą szpiku był brat Natalii, Kamil. Dziewczyna zmaga się z poważnymi powikłaniami poprzeszczepowymi i musi być pod stałą kontrolą specjalistów.

Od lekkoatletki, przez tenisa i skoki narciarskie, aż po gry zespołowe jak siatkówka czy piłka nożna, każdą chwilę poświęca na swoje pasje. Za tym sportowym zacięciem idzie w parze chęć poznawania dalekich krajów, które Natalia w przyszłości pragnie odwiedzić. Aby tego dokonać chętnie uczy się języków obcych. Uwielbia muzykę, dobre kino i ciekawe seriale. Dyskusje o polityce prowadzi najchętniej przy dobrych włoskich potrawach.

Apelujemy do Państwa o pomoc w procesie leczenia Natalii oraz wsparcie długotrwałych zmagań z chorobą i wszystkimi jej konsekwencjami. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz do przekazania 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 22.08.2018

Warszawa 02-047, ul. Adama Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Natalia KUPCZAK”