Natalia Raźniak z Katowic

Natalia Raźniak pochodzi z Katowic i ma zaledwie 5 miesięcy. Do Chorzowskiego Centrum Pediatrii i Onkologii trafiła 6 lutego 2017 z zapaleniem płuc. Na miejscu zrobiono Natalce profilaktyczne USG brzucha gdzie wykryto guza nadnercza- neuroblastomę z licznymi przerzutami do wątroby. Natychmiast podjęto leczenie. Dziewczynka jest już po kilku sesjach chemioterapii, która walczy z guzem wyniszczając tym samym  organizm dziewczynki.

Natalka nie zdążyła nacieszyć się rodzinnym domem. Jest  malutka i dopiero poznaje otaczający ją świat. Cieszy się na  każdy uśmiech mamy, która towarzyszy jej w tych trudnych dla całej rodziny chwilach. Jedyne czego teraz potrzebuje to ciepła, bliskości i opieki najbliższych. Dorastanie dziecka na tym etapie jest wyjątkowo progresywne. Z każdym niemalże dniem Natalka nabiera nowych umiejętności. Niestety będąc w szpitalu pozostała część rodziny jest odcięta od tych cudownych chwil. Ola, starsza siostra dziewczynki, wyjątkowo ubolewa ponieważ nie jest w stanie pomagać mamie przy opiece nad długo wyczekiwaną siostrzyczką.

Przed Natalką jeszcze długi etap leczenia i rekonwalescencji. Największym marzeniem dla najbliższych w tej chwili jest szybki powrót Natalki do zdrowia, do rodzinnego domu by wspólnie cieszyć się pięknymi chwilami dorastania i po prostu bycia razem! Sytuacja w jakiej znaleźli się rodzice jest wyjątkowo trudna dlatego też apelujemy do Państwa o wsparcie rodziny, wpłacając darowiznę na indywidualny numer subkonta Natalii. Zebrane środki wspierają proces leczenia. Za wszelką pomoc, w imieniu rodziny dziękujemy.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Natalia RAŹNIAK”