Natan Gajk z Sosnowca

Natan Gajk jest pięcioletnim mieszkańcem Sosnowca. Pierwsze objawy choroby nie zwiastowały, z jakim groźnym przeciwnikiem przyjdzie mu się zmierzyć.
W listopadzie 2018roku chłopiec trafił do szpitala z podejrzeniem ostrego nieżytu żołądka, przyjmował antybiotyki, które nie poprawiały jego stanu. Lekarze, podejrzewając atak wyrostka zlecili USG, które uwidoczniło  w brzuszku Natanka 7cm guza. Finalnie zdiagnozowano Neuroblastomę IV stopnia z przerzutami do węzłów chłonnych. Chłopiec przeszedł już 8 cykli chemioterapii, kolejny w planie leczenia jest autoprzeszczep.

Konieczne będzie także  leczenie przeciwciałami anty-GD2, by zwiększyć szansę na pokonanie nowotworu. Niestety ostatni etap nie jest refundowany i środki rodzice muszą pozyskać sami. Jednak potrzebna kwota ponad 350 000zł jest dla nich nieosiągalna, dlatego założona została zbiórka na siepomaga, dla wszystkich, którzy chcieliby wesprzeć rodzinę w tej sytuacji.

Natanek uwielbia chodzić do przedszkola. Jak każdy chłopiec lubi bawić się autkami, układać klocki i puzzle. Razem z siedmioletnim bratem uwielbiają oglądać bajki.

Koszy związane z leczeniem Natanka stają się sporym obciążeniem dla domowego budżetu, dlatego apelujemy do Państwa o wsparcie chłopca w drodze o zdrowie. Pomóc można poprzez przekazanie dobrowolnej darowizny na indywidualne subkonto Natana oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie w imieniu chłopczyka i jego rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 13.02.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL68 1050 0099 6781 1000 1000 0819
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Natan GAJK”