Nicola Knapik z Częstochowy

Nicola Knapik ma 10 lat i mieszka w Częstochowie. W 2014 roku mając 7 lat z trafiła na oddział z silnymi bólami brzucha. Zdiagnozowano wówczas u dziewczynki neuroblastomę. Walczyła o zdrowie rok. Nicola przeszła operację i cały cykl chemii wyniszczającej guza. Szczęśliwie zakończył się wówczas pobyt w szpitalu. Jednak radość i spokój  zostały przerwane 16. X. 2017 roku. Niestety dziewczynka wróciła do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach rozpoznaniem  wznowy nerczaka pozanerkowego. Strach i niepewność po raz kolejny zapukały do jej życia. Nicola jest po biopsji.

„ Chciałabym być zdrowa…” reszta marzeń na ten moment zeszła na dalszy plan. Nicola z chęcią angażuje się w zajęcia artystyczne.  Śpiewa, tańczy i rysuje… mały człowiek w którym drzemie mnóstwo talentów i energii. Dziewczynka jest bardzo wrażliwa i uczuciowa, a powrót do szpitala przywołał lawinę emocji sprzed paru lat. Rodzice z córką znów zaczynają walkę z  chorobą od początku.

Apelujemy zatem do Państwa o wsparcie procesu leczenia wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta Nicoli, a także dzieląc się swoim 1% podatku. Wspólnie możemy spróbować aby marzenie dziewczynki wreszcie się spełniło.  Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

* Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 16.10.2017

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Nicola KNAPIK”