Nikola Długołędzka z Bytomia

Nikola Długołędzka jest pogodną i bardzo uczynną dziewięcioletnią dziewczynką mieszkającą w Bytomiu. Od listopada 2016 roku choruje na chorobę nowotworową.

Pierwszymi objawami choroby było ogólne osłabienie organizmu oraz rozdrażnienie i niepokój. Po omdleniu dziecko zostało przebadane przez lekarza pogotowia ratunkowego oraz skierowane do miejskiego szpitala w Bytomiu. W tej placówce medycznej przeprowadzono szereg badań stwierdzając ostrą białaczkę limfoblastyczną, po czym przekazano dziecko do leczenia na Oddziale Hematologii i Onkologii Dziecięcej szpitala klinicznego w Zabrzu.

Nikola jest osobą bardzo ciekawą otaczającego ją świata. Pasjonuje ją aktualnie samodzielne czytanie odkąd posiadła tę umiejętność. Lubi również rysować i pomagać innym dzieciom. Okazji do udzielania się na rzecz innych w jej przepadku nie brakuje, ponieważ ma młodsze rodzeństwo – dwóch braci. Ze względu na chorobę kontakty pomiędzy dziećmi zostały w ostatnim okresie mocno zakłócone. Chłopcy bardzo tęsknią za starszą siostrą kiedy zmuszona jest przebywać poza domem. Sześcioletni Piotr oraz dwuletni Kacper są wspaniałymi kochającymi braćmi. Cała trójka uroczych dzieciaków marzy aby móc wspólnie się bawić i wspierać nawzajem w rozwijaniu swoich pasji.

Zachęcamy do wsparcia Nikoli w procesie leczenia poprzez wpłatę darowizny na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz przekazanie 1% podatku na jej rzecz. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 21.02.2017r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Nikola DŁUGOŁĘDZKA”