Nina Dobrowolska z Dębna

Nina Dobrowolska to 11-letnia dziewczynka pochodząca z Dębna, małej miejscowości na Podkarpaciu.

Spokojne i szczęśliwe życie Niny zostało wywrócone do góry nogami w sierpniu 2017 roku, kiedy to trafiła do Klinicznego Szpitala Wojewódzkiego nr 2 w Rzeszowie, z rozpoznaniem guza na jelitach. Dziewczynka została zoperowana. W wyniku zabiegu usunięto guz oraz 15 cm jelita. Wstępne rozpoznanie wskazywało na chłoniaka Burkitta, co potwierdziły badania histopatologiczne. Obecnie dziewczynka jest poddawana chemioterapii.

Nina to dziewczynka o wielu pasjach i zainteresowaniach. Uwielbia czytać książki, szczególnie te o tematyce fantastycznej. Interesuję się również zoologią, a jej największą miłością są koty. W ostatnim czasie Nina zainteresowała się grą na skrzypcach, a podczas swoich jedenastych urodzin, które spędziła na szpitalnym łóżku, miała okazję spróbować gry na nich, co sprawiło jej ogromną radość. Nina chciałaby jak najszybciej powrócić do normalnego życia, którego brakuje jej na oddziale. Tęskni nawet za tym, by jak dawniej znów mogła się pokłócić ze swoją starszą o 2 lata siostrą Idą :)

Przed Niną jeszcze długa droga do pełnego wyzdrowienia. Na tym etapie bardzo potrzebna jest nasza pomoc, by wesprzeć dziewczynkę i jej rodzinę w tej niecodziennej i trudnej sytuacji. Zachęcamy Państwa do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz do przekazania 1% podatku na rzecz Niny. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 25.09.2017r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2

cel szczegółowy: „Nina DOBROWOLSKA”