Oliver Stais z Walec

Oliver Stais jest trzyletnim mieszkańcem niewielkiej wsi Walce w województwie opolskim. Chłopczyk zachorował we wrześniu 2018r. Choroba była długo diagnozowana, jednak biopsja szpiku rozwiała wszelkie wątpliwości i potwierdziła białaczkę limfoblastyczną. Obecnie Olivier przyjmuje chemioterapię, która będzie kontynuowana przez kolejne miesiące. Po jej zakończeniu chłopczyk będzie miał przeszczep szpiku.

Oliver uwielbia jazdę na rowerze i zabawy w ogrodzie. Najlepszym kompanem chłopczyka jest jego siostra Laura. Bardzo lubi też bawić się z rówieśnikami i chodzić do przedszkola. Największym marzeniem Olivera jest lot samolotem.

Rozłąka z najbliższymi jest najtrudniejszym aspektem leczenia Olivera. Koszty dojazdów do szpitala i zakup niezbędnych lekarstw znacząco wpływają na budżet rodziny. Zwracamy się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia chłopczyka poprzez przekazanie dobrowolnej darowizny na indywidualny numer subkonta w fundacji i podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie w imieniu rodziny Olivera serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z 10.12.2018r.

cel szczegółowy: „Oliver STAIS”