Oliwia Sołtysiak z Mikołowa

Region: Sląsk
Miasto: Mikołów

Oliwia Sołtysiak jest nastolatką z Mikołowa. Dziewczynka w marcu 2020 roku  przeszła infekcję górnych dróg oddechowych. Po 3 tygodniach od ustąpienia choroby pojawiła się wysypka na całym ciele, Oliwia miała powiększone węzły chłonne, wątrobę i śledzionę oraz złe wyniki morfologii krwi. Początkowo lekarze podejrzewali mononukleozę, jednak została ona wykluczona. Finalnie zdiagnozowano ostrą białaczkę limfoblastyczną. Aktualnie Oliwia jest pacjentką Oddziału Hematologii i Onkologii Dziecięcej chorzowskiego szpitala, gdzie przyjmuje chemioterapię.

Oliwia jest bardzo kreatywną dziewczynką, uwielbia twórcze aktywności, takie jak szycie, robienie bransoletek z muliny, lepienie z gliny, kolorowanie. Bardzo lubi również spędzać czas w kuchni przygotowując różne smakołyki. Ze sportowych aktywności lubi pływanie, skakanie na trampolinie i grę w piłkę.

W związku z powyższym apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia Oliwii. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz do przekazania 1 % podatku. Za wszelka pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 23.05.2020 r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL

BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Oliwia Sołtysiak”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna