Oliwier Garyga z Gliwic

Oliwier Garyga 2016

Oliwier Garyga to 4-latek pochodzący z Gliwic, który jeszcze do niedawna jak większość jego rówieśników, skupiał się na zabawie i sportowych aktywnościach. Sytuacja diametralnie zmieniła się, gdy stan zdrowia chłopczyka znacznie się pogorszył. Po wstępnych badaniach został skierowany na oddział onkologii dziecięcej w Zabrzu, gdzie lekarze zdiagnozowali u Oliwiera ostrą białaczkę szpikową.

Zgodnie z zaplanowanym protokołem leczenia chłopczyk rozpoczął chemioterapię. Kontynuowane badania jak i rozwój choroby wykazały, iż przyczyną złego stanu zdrowia Oliwiera jest nie białaczka, ale nowotwór złośliwy NEUROBLASTOMA 4 stopnia. Przed nim jeszcze długi proces leczenia, dlatego tak istotne jest nasze wsparcie na tym etapie.

W wolnych chwilach Oliwier uwielbia malować i bawić się klockami lego. Jest bardzo kreatywnym dzieckiem, które w ten sposób wyraża swoje emocje. Najwięcej emocji budzą wizyty w ZOO i miejsca z akwenami wodnymi, gdzie może obserwować z bliska świat dzikich zwierząt i ryb. Jego marzeniem jest wizyta w oceanarium, gdzie mógłby podziwiać egzotyczne i kolorowe ryby, foki oraz uwielbiane przez niego delfiny i pingwiny.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia Oliwiera poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta chłopczyka oraz przekazanie 1% podatku. Każda pomoc ma znaczenie. Za okazane wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
ING Bank Śląski nr konta:
97 1050 0099 6781 1000 1000 0491
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Oliwier Garyga”