Oliwier Surman z Kamionki

Oliwier Surman jest 5-letnim mieszkańcem Rudy w woj. podkarpackim. Pierwsze objawy choroby u chłopca pojawiły się w kwietniu 2018 roku – bóle brzuszka po przebudzeniu. Finalnie zdiagnozowano u niego guza Wilmsa. Oliwier przeszedł długie leczenie. Niestety 8 miesiące po jego zakończeniu nastąpiła wznowa, pojawiły się przerzuty. Ostatnie Święta Bożego Narodzenia chłopczyk spędził w na Oddziale Onkohematologii Dziecięcej rzeszowskiego szpitala po raz kolejny rozpoczynając chemioterapię.

Oliwier bardzo lubi tworzyć z klocków Lego i z bratem spędzać czas na grach w planszówki. Jest bardzo aktywnym, uśmiechniętym i otwartym chłopcem, bardzo tęskni za kolegami i koleżankami z przedszkola, z którymi spędził 3 i pół miesiąca po zakończeniu chemioterapii.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia chłopca. Można to zrobić, przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta Oliwiera oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 20.01.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Oliwier SURMAN”