Oliwier SURMAN

Oliwier Surman jest bystrym i rezolutnym chłopcem. Pierwsze objawy choroby pojawiły się u niego w kwietniu 2018 roku – bóle brzuszka po przebudzeniu. Finalnie zdiagnozowano guza Wilmsa. Oliwier przeszedł długie leczenie. Niestety po 8 miesiącach nastąpiła pierwsza wznowa. We wrześniu 2020 roku chłopiec skończył z powodzeniem cały proces leczenia i na pół roku wrócił do swojej ukochanej zerówki. Szczęście rodziny nie trwało długo. W dniu zakończenia szkoły (czerwiec 2021) mama chłopca otrzymała telefon ze szpitala z informacją, że u Oliwierka nastąpiła kolejna, druga już wznowa choroby.

Oliwier aktualnie jest w trakcie chemioterapii w Klinice Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie. W planie leczenia chłopca jest również autoprzeszczep.

Oliwier bardzo lubi  grać w Minecrafta oraz tworzyć z klocków Lego. Wraz ze starszym bratem spędza czas na grach w planszówki. Jest bardzo aktywnym, uśmiechniętym i wesołym chłopcem. Nie może się doczekać powrotu do swoich koleżanek i kolegów ze szkoły.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Oliwierka, który codziennie walczy o powrót do zdrowia. Można to zrobić, przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta chłopca oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 12.08.2021 r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Oliwier SURMAN”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna