Oliwier Zielski z Częstochowy

Oliwier Zielski jest niespełna siedmioletnim chłopcem z Częstochowy, który od 3-ego roku życia choruje na nowotwór złośliwy – Neuroblastomę III stopnia. W swoim krótkim życiu przeszedł długotrwałe i ciężkie leczenie:  kilkanaście cykli chemioterapii, radioterapię, 3 cykle chemii podtrzymującej i 3 rozległe operacje usunięcia guza. W wyniku długotrwałego i wyczerpującego leczenia zmaga się z problemami trawiennymi, przyjmuje leki usprawniające funkcjonowanie układu pokarmowego. Od sierpnia 2017 był pod opieką poradni onkologicznej, wszystko zmierzało w dobrym kierunku. Niestety niezbyt długo mógł się nacieszyć pobytem w domu, ponieważ w czerwcu 2018 musiał wrócić na oddział onkologiczny i ponownie walczyć o zdrowie – nastąpił nawrót choroby. Obecnie jest w trakcie chemioterapii (to już Jego w sumie 20-ty cykl). Walka trwa!

Oliwier jest sympatycznym i słodkim chłopakiem, pełnym energii, pomimo przebytego intensywnego leczenia.  Na co dzień,  z kolorowych klocków LEGO tworzy budynki policyjne, radiowozy i szykuje pułapki na złodziei . W przyszłości chciałby zostać policjantem.  Uwielbia rysować ulubione postacie z bajek, najbardziej Zygzaka McQueena  i Batmana. Bardzo lubi szalone ptaki Angry Birds. We wspólnej zabawie towarzyszy Oliwierkowi brat Maksymilian.

W tym roku Oliwier rozpoczął naukę w zerówce. Niestety, ze względu na chorobę, musi mieć indywidualny tok nauczania. Bardzo brakuje Mu kontaktu z rówieśnikami oraz wspólnych zabaw.

Mama Oliwiera, aby móc towarzyszyć synowi w tych trudnych chwilach, musiała zrezygnować z pracy, a jak wiadomo walka z chorobą niesie ze sobą wysokie koszty. Apelujemy zatem do wszystkich o wsparcie finansowe procesu leczenia, aby jak najszybciej Oliwier mógł wrócić do pełni zdrowia.

*Apel powstał o informację z dnia 10.12.2018r.

Warszawa 02-047, ul. Adama Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Oliwier ZIELSKI”