Oskar Mocz z Godowa

Oskar Mocz jest czteroletnim mieszkańcem Godowa, u którego zdiagnozowana została ostra białaczka limfoblastyczna. Oskarek był bardzo aktywnym chłopcem, wszędzie go było pełno, ciągle biegał z młodszym bratem. W marcu 2019 roku chłopiec zaczął unikać aktywności, nie miał chęci do zabaw, był osłabiony. Przeprowadzone badania krwi i moczu oraz konsultacje z kolejnymi pediatrami nie wykazały nic niepokojącego, wszyscy wskazywali na skok rozwojowy. Pod koniec marca Oskara tak bardzo zaczął boleć kręgosłup, że zaniepokojeni rodzice wezwali pogotowie. Ze szpitala w Orzepowicach chłopczyk został przetransportowany do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach z rozpoznaniem ostrej białaczki limfoblastycznej. Aktualnie przyjmuje pierwszą chemioterapię.

Oskar jest prawdziwym miłośnikiem zwierząt, w domu ma trzy pieski, dwa konie, króliczka miniaturkę i rybki. Z młodszym braciszkiem Franiem spędza czas na szalonych zabawach na podwórku, w domu tworzyli wymyślne budowle z klocków.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie Oskarka w chorobie i w leczeniu. Pomóc można poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta chłopca oraz poprzez przekazanie 1% podatku na rzecz jego leczenia. Każda wpłata nie tylko ułatwi proces leczenia Oskara, ale także przyśpieszy jego powrót do domu. Za każde okazane wsparcie w imieniu rodziny bardzo serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 05.04.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Oskar MOCZ”