Patryk Kabut ze Skrzyszowa

Kilkuletni Patryk Kabut ze Skrzyszowa przed chorobą był bardzo aktywnym dzieckiem. Każdą wolną chwilę poświęcał zabawie na świeżym powietrzu, w tym swojej ulubionej jeździe na rowerze. Niestety choroba wiąże się z silnym bólem nóg, co bardzo ogranicza aktywność ruchową chłopczyka. Jednak pomimo tego, Patryk znalazł alternatywę w postaci układania klocków, malowania i zabawy autkami. Marzy by w przyszłości zostać operatorem dźwigu, koparki i walca.

Choroba Patryka objawiała się w postaci wysokiej temperatury i wybroczyn. Chłopczyk trafił do szpitala, gdzie badania wykazały bardzo słabe wyniki krwi. Kilkukrotne zabiegi przetoczenia krwi nie przyniosły poprawy stanu Patryka, więc niezwłocznie przewieziony został na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Chorzowie. Wówczas lekarze zdiagnozowali ostrą białaczkę limfoblastyczną. Patryk początkowo przebywał na OIOM-ie, gdzie w krytycznym stanie walczył o życie. Chłopczyk ma przed sobą długi proces leczenia, w tym rozpoczętą już chemioterapię. Dodatkowym problemem dla rodziny jest znaczna odległość od szpitala, co ogranicza możliwość częstych wizyt.

Apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe procesu leczenia Patryka by zwiększyć jego szanse na powrót do zdrowia. Za wszelką okazaną pomoc serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 08.12.2014r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Patryk Kabut”