Patryk Pandel z Bytomia

Patryk ma 11 lat i wraz ze swoimi rodzicami i bratem mieszka w Bytomiu. Patryk jest bardzo aktywnym chłopcem uwielbia sporty ekstremalne, pływanie, jazdę na nartach, a w wolnych chwilach gra na gitarze i w gry komputerowe.

Bardzo interesuje się samochodami, więc jego marzenia kierują się w stronę motoryzacji. Patryk uwielbia też spędzać czas ze swoim bratem bliźniakiem Mateuszem.

Chłopiec musiał przerwać realizowanie swoich zainteresowań i pasji, ponieważ w marcu 2013 roku zaczął skarżyć się na bóle stawu kolanowego kończyny prawej. Rodzice zaniepokojeni udali się do poradni Ortopedycznej w Piekarach Śląskich, aby monitorować dolegliwości.

Niestety w październiku 2013 stan Patryka się pogorszył, wystąpiła wysoka gorączka, brak apetytu, szybki spadek wagi oraz nasiliły się bóle nogi. Chłopiec trafił do szpitala w Bytomiu i po przeprowadzeniu specjalistycznych badań natychmiast został przekazany do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach.

Po wykonaniu biopsji postawiono diagnozę: guz trzonu kości udowej prawej Sarkoma Ewing. Patryk został przekazany na oddział Onkologii gdzie rozpoczęto leczenie chemioterapią. Przed chłopcem również zabieg operacyjny założenia endoprotezy , który ma się odbyć w instytucie Matki i Dziecka w Warszawie.

Leczenie i rehabilitacja wiążą się z dużymi kosztami, więc jeżeli chcecie Państwo pomóc prosimy o wpłaty darowizny na konto lub przekazanie 1 % podatku na rzecz Patryka.

*Apel powstał o informację z dnia 03.06.2014

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2