Paweł Gruca z Klepaczki

Paweł Gruca z miejscowości Klepaczka jest sympatycznym szesnastoletnim młodzieńcem, uczynnym synem i bardzo dobrym bratem. Uczęszcza do trzeciej klasy gimnazjum w Truskolasach. Od stycznia 2017 roku choruje na ostrą białaczkę szpikową.

Pierwszymi symptomami choroby chłopca było ogólne osłabienie organizmu. Obecnie przebywa na oddziale onkologii dziecięcej w Zabrzu, gdzie poddawany jest chemioterapii.

Ulubionym polem zainteresowań Pawła jest piłka nożna. Jest jej fanem, a jako kibic czynnie wspiera drużyny podczas meczów środowiskowych. Jego świat w dużej mierze kręci się wokół piłki i boiska. Dzięki silnemu zaangażowaniu się w tę dyscyplinę sportu udało mu się osobiście poznać reprezentanta Polski Jakuba Błaszczykowskiego – z czego jest bardzo dumny. Jak większość kolegów w jego wieku uwielbia również jazdę na rowerze. Ponadto Paweł chętnie poświęca swój wolny czas na wykonywanie codziennych obowiązków domowych. Ponieważ robi to już od kilku lat, rodzice bardzo doceniają tę pomoc i cieszą się z pracowitości i systematyczności syna. Jednocześnie Paweł udziela się w miejscowej parafii, pełniąc obowiązki ministranta.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Pawła, gdyż zdobyte środki pomogą w dalszym leczeniu jak i ewentualnej rehabilitacji. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz do przekazania 1% podatku na rzecz Pawła. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 15.03.2017r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Paweł GRUCA”