Piotr Leśków z Chorzowa

Piotr Leśków ma 7 lat, mieszka w Chorzowie i do grudnia 2016 roku wiódł życie typowe dla dzieci w jego wieku. Był dzieckiem bardzo żywym, aktywnym i bardzo wesołym. Uwielbiał jeździć na hulajnodze w skateparku i uczyć się zeskakiwać z krawężnika lub z małych murków. Lubił wspinać się na drzewa , skałki, „pajęczynę” na placu zabaw itp. Uczęszczał nawet na zajęcia uczniowskiego klubu sportowego. Lubił bawić się klockami LEGO oraz grać w gry komputerowe.

Koniec roku 2016 nie należał do najszczęśliwszych dla rodziny Leśków. W pewien grudniowy piątek Piotrka nagle rozbolała głowa i dostał gorączki. W poniedziałek po wizycie w poradni niezwłocznie trafił do szpitala w Chorzowie, gdzie w przeciągu trzech dni, po szczegółowych badaniach, zdiagnozowano u niego ostrą białaczkę limfoblastyczną. Aktualnie Piotrek jest w trakcie intensywnej chemioterapii. Przed chłopcem jak i całą jego rodziną, która dzielnie go wspiera, jeszcze długa walka o życie i zdrowie (proces leczenia białaczki to ok. 2 lata).

Apelujemy zatem do wszystkich Państwa o wsparcie procesu leczenia bowiem koszty jakie niesie ze sobą choroba są bardzo wysokie i przekraczają możliwości finansowe rodziców. Każda nawet najmniejsza wpłata na indywidualny numer subkonta Piotra czy przekazanie na niego 1% podatku na pewno usprawnią proces leczenia i dalszej rekonwalescencji, aby Piotrek mógł jak najszybciej wrócić do swoich pasji, sięgać po kolejne sukcesy i spełnić swoje marzenia :) Wszystkim za okazane serce dziękujemy!

*Apel powstał o informację z dnia 17.01.2017r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Piotr LEŚKÓW”