Piotr Tokarski z Torunia

Wiek: 6

Miasto: Toruń

Piotr Tokarski jest uroczym chłopcem, u którego w kwietniu 2020 roku zdiagnozowano chorobę nowotworową. Chłopiec trafił do szpitala w związku z silnymi bólami głowy i wymiotami. Już kilka dni później przeszedł operację usunięcia guza, którego usunięto w 98/99%. Po operacji został skierowany na oddział onkologiczny, gdzie rozpoczął leczenie: chemioterapię, która będzie przeplatana radioterapią.

Badanie histopatologiczne określiło guza jako: hemangiopericytoma solitary fibrous tumor o III najwyższej klasy złośliwości dla tego guza.

Piotruś interesuje się zwierzętami, dinozaurami, robotami, przyrodą, samochodami. Ma siostrę Kasię, która ma prawie 3 lata. Marzy o psie, który będzie mu towarzyszył podczas tego wyzwania jakie go czeka.

Apelujemy  do Państwa o wsparcie procesu leczenia chłopczyka poprzez dokonanie darowizny na jego indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie w imieniu Piotrusia i jego najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 10.07.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL

BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Piotr TOKARSKI”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna