Przemysław KRÓL

Wiek: 16
Region: Śląsk
Miasto: Bytom

Przemysław Król z chorobą onkologiczną zmaga się od października 2019 roku – zdiagnozowano wówczas u niego chłoniaka limfoblastycznego. Chłopiec przeszedł długie leczenie – 8 miesięczną chemioterapię w szpitalu i późniejsze 1,5 roczne leczenie podtrzymujące. Niestety podczas badań kończących leczenie podtrzymujące w listopadzie 2021 r. okazało się, że ma wznowę. Przemek aktualnie jest w trakcie chemioterapii w zabrzańskim szpitalu. Przed nim jeszcze 11 tygodni intensywnego leczenia. Konieczny będzie również przeszczep szpiku.

Przemek interesuje się grami komputerowymi – jego ulubioną jest Wiedźmin. W przyszłości chciałby zostać informatykiem. Chłopcu, po tylu miesiącach leczenia, bardzo doskwiera brak kontaktu z rówieśnikami, w czasie pobytu w szpitalu bardzo tęskni za rodziną.

Zachęcamy do wsparcia procesu leczenia Przemka. Każda przekazana darowizna i 1% podatku przybliżą go do odzyskania zdrowia. Za każdą pomoc serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 08.12.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Przemysław KRÓL”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna