Rafał Gębuś z Korzonka

Rafał to wesoły kilkuletni chłopiec , który uwielbia bawić się autkami i pociągami. Lubi malować kolorowe obrazki farbami i bawić się plasteliną. Marzeniem Rafała jest posiadanie własnego placu zabaw z trampoliną, basenem i dużymi zjeżdżalniami.

Rafał choruje od 2011roku, zaczęło się od zapalenia płuc, później ospa aż do poważnych bóli brzucha. Pierwszym podejrzeniem było zapalenie wyrostka robaczkowego, dopiero po wielu badaniach, wielu hospitalizacjach lekarze w szpitalu w Zabrzu zdiagnozowali ostrą białaczkę limfoblastyczną.

Chłopiec dzielnie walczył i pokonał chorobę w lutym 2012 roku. Przez ponad rok mógł cieszyć się zdrowiem, spotykać ze znajomymi i rodziną, aż do feralnego czerwca 2013 roku, kiedy to choroba powróciła. Obecnie leczenie rozpoczyna się na nowo. Głęboko wierzymy, że Rafał po raz kolejny pokona chorobę i będzie mógł już na zawsze beztrosko spełniać swoje marzenia.

Koszty leczenia osób chorych onkologiczne, a także koszty rehabilitacji są bardzo wysokie, dlatego Państwa pomoc jest nieodzowna. Przyczyńmy się zatem do tego, aby udało im się wytrwać w tej trudnej życiowej próbie.

*Apel powstał o informację z dnia 30.05.2014r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
ING Bank Śląski nr konta:
1 % KRS 0000248546
cel szczegółowy: Rafał Gębuś