Samuel Maj z Zabrza

Samuel Maj jest uwielbiającym klocki LEGO siedmiolatkiem z Zabrza. O chorobie rodzice dowiedzieli się po niefortunnych wydarzeniach w przedszkolu. Podczas niewinnej zabawy na zajęciach plastycznych Samuel został uderzony. W miejscu obecnej endoprotezy chłopczykowi wyskoczyła specyficzna buła, więc wezwane zostało pogotowie. Po serii badań diagnoza brzmiała jednoznacznie – mięsak kościopochodny kości udowej prawej. Rozpoczęto chemioterapię oraz leczenie chirurgiczne.

Samuel bardzo lubi się bawić, głównie klockami. Największym marzeniem chłopca jest spotkanie z Robertem Lewandowskim. Uwielbia wszelkiego rodzaju kąpiele i jest to największa przyjemność po całodniowym pobycie w szpitalu. Samuel jest dosyć nieśmiały, jednak ma serdecznego przyjaciela na oddziale, który wprowadza chłopca w dobry nastrój.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Samuela, gdyż rodzina nie posiada wystarczających środków finansowych na pokrycie kosztów leczenie i ewentualnej przyszłej rehabilitacji. Każda pomoc na tym etapie ma ogromne znaczenie, dlatego zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta chłopca oraz przekazania 1% podatku na rzecz Samuela.

*Apel powstał o informację z dnia 23.11.2016r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Samuel Maj”