Sebastian Stojka z Brennej

Sebastian Stojka ma 8 lat i mieszka w Brennej. Interesuje go piłka nożna, chętnie ogląda mecze w telewizji, kibicuje na trybunach, a także sam dzielnie walczy na boisku strzelając gole. Lecz to nie jedyna jego pasja. W ubiegłym roku ten młody chłopiec założył swój własny ogródek warzywny, który szczególnie pielęgnuje poświęcając mu sporo czasu. Sebastian pomaga również rodzicom w codziennych obowiązkach, troskliwie zajmując się zarówno domowymi pupilami jak i zagrodowymi zwierzakami. Razem ze starszą siostrą Magdaleną świetnie się rozumieją i dużo czasu spędzają razem na wspólnej zabawie.

Niestety ta sielanka skończyła się kiedy Sebastianowi zaczął doskwierać ból kolana. Zaniepokojeni rodzice udali się do najbliższego szpitala w Bielsku Białej skąd został skierowany na szczegółowe badania  na oddział hematologii i onkologii w Zabrzu. Lekarze zdiagnozowali u chłopaka chłoniaka Burkitta – IV stopień zaawansowania.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia Sebastiana. Każda pomoc na tym etapie ma ogromne znaczenie i wspiera rodzinę nie tylko finansowo, ale także psychicznie. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz do przekazania 1% podatku na rzecz chłopca. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 16.12.2016r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
ING Bank Śląski nr konta:
cel szczegółowy: „Sebastian Stojka”