Szymon Grab z miejscowości Wyry

Szymon Grab to dwunastoletni chłopiec mieszkający w Wyrach, u którego wykryto chorobę nowotworową. Wszystko zaczęło się w październiku 2015 roku, kiedy z powodu złych wyników badania krwi Szymon trafił do szpitala. Przez kilka pierwszych dni pobytu w szpitalu chłopiec przeszedł szereg specjalistycznych badań mających na celu poznanie przyczyny złego stanu zdrowia. Jak się okazało, lekarze zdiagnozowali ostrą białaczkę limfoblastyczną. Chłopiec przeszedł długotrwałe leczenie. Chemioterapia pozostawiła niestety ślad w jego organizmie – wciąż walczy z powikłaniami w postaci zakrzepicy, wymaga również rehabilitacji i stałych kontroli lekarskich.

Jak wielu swoich rówieśników tak i Szymon uwielbia czas spędzony na zabawie i wszelkich aktywnościach. Jest pogodnym i pełnym energii kilkulatkiem, który obok świata sportu równie dużo radości czerpie grając w gry planszowe oraz zręcznościowe. Kiedy pogoda dopisuje Szymon wraz z rodzicami i siostrą aktywnie spędzają czas. Od pieszych wycieczek aż po jazdę na rowerze i wizyty na basenie – chłopiec nie potrafi się nudzić. Jak podkreślają najbliżsi, Szymon interesuje się także światem zwierząt – ogląda programy przyrodnicze by jeszcze lepiej rozumieć ich naturę.

Przed chorobą tak właśnie wyglądało życie Szymona i jego najbliższych.  Wspólnie możemy wesprzeć chłopca i jego rodzinę w dalszym procesie leczenia i rehabilitacji. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz przekazania 1% podatku na rzecz wsparcia procesu leczenia Szymona. Za wszelką pomoc serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 19.11.2018r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Szymon Grab”