Tymon Filus

Wiek: 2
Region: Podkarpacie
Miasto: Wesoła

Tymon Filus to mały mieszkaniec okolic Brzozowa, u którego zdiagnozowano guza lewej nerki.   Niepokojącym objawem choroby było uwypuklenie powłok brzusznych  zauważone w maju 2020 roku.  Pomimo wycięcia nerki wraz z guzem wynik histopatologiczny wykazał nowotwór złośliwy – mięsak jasnokomórkowy w II stopniu zaawansowania. Tymuś przeszedł kilkanaście cykli chemioterapii i radioterapię.  Aktualnie chłopczyk jest nadal w trakcie leczenia w Klinice Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie.

Tymuś jest bardzo wesołym i energicznym chłopcem. Uwielbia rysować, tańczyć, układać puzzle i malować. Chłopczyk ma starszego braciszka, z którym chętnie się bawi i psoci. Jego pasją są zwierzęta, a jego ulubionym jest lew – może dlatego, że Tymuś jest taki dzielny i silny, jak on.  Największą trudnością dla rodziny jest spowodowana przez chorobę rozłąka i częste pobyty w szpitalu. Chłopiec bardzo tęskni za braciszkiem, tatą i domem.

Od Państwa wsparcia zależy jak łatwe będzie stawianie przez Tymona kroków w dalszym leczeniu. Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu zdrowienia chłopca poprzez dokonanie darowizny na jego indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każdą pomoc w imieniu Tymona i jego najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 07.01.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL

BIC (SWIFT): INGBPLPW