Tymon Grzyb z Woźnik

Tymon Grzyb jest dwuletnim chłopcem pochodzącym z Woźnik. W czerwcu 2017 roku, z powodu znaczącego obniżenia nastroju u dziecka, zauważonego przez mamę Tymona, został przyjęty na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu, gdzie lekarze zdiagnozowali u niego ostrą białaczkę limfoblastyczną oraz zakwalifikowano go do grupy chorych wysokiego ryzyka co oznacza dłuższy i intensywniejszy proces leczenia.

Ulubionym zajęciem Tymona jest zabawa samochodami – potrafi zajmować się nimi godzinami, nie zwracając uwagi na otoczenie i upływający czas. Przed zdiagnozowaniem u niego białaczki chłopiec bardzo lubił bawić się z innymi dziećmi, jednak choroba wpłynęła negatywnie na jego osobowość – stał się smutny, zmęczony i płaczliwy. Dopiero po kilku tygodniach szpitalnego życia odzyskał dawny uśmiech i z coraz to większą radością poznaje otaczający go świat, co napawa optymizmem i nadzieją na przyszłość.

Gorąco apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe dla Tymona, które pozwoli na zapewnienie niezbędnych środków do pokrycia wydatków towarzyszących procesowi leczenia. Zachęcamy do podzielenia się swoim 1% podatku w okresie rozliczeniowym lub wpłacania darowizny na indywidualny numer subkonta. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny dziecka serdecznie dziękujemy!

*Apel powstał o informację z dnia 02.08.2017r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Tymon GRZYB”