Tymon Kochmański z Markowej

Tymon Kochmański to niezwykle dzielny 4-miesięczny chłopiec, który uwielbia kolorowe, edukacyjne zabawki. Chłopiec pochodzi z Markowej, małej miejscowości w powiecie łańcuckim. Życie małego Tymka od pierwszych dni życia nie było łatwe. Gdy chłopiec miał zaledwie trzy tygodnie lekarze zdiagnozowali u niego Neuroblastomę – nowotwór układu nerwowego. Obecnie chłopiec jest w trakcie chemioterapii w Klinice Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie.

Na co dzień Tymek jest bardzo pogodnym dzieckiem. Swoim uśmiechem zaraża rodziców i personel medyczny. Częste pobyty Tymona z mamą w szpitalu powodują rozłąkę z 16-letnim bratem, co jest dodatkową trudnością dla rodziny.

Zachęcamy się wiec do Państwa z prośbą o wsparcie małego Tymka i jego rodziny w tym szczególnie trudnym okresie. Pomóc można poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta Tymona oraz poprzez przekazanie 1% podatku na rzecz jego leczenia. Każda wpłata nie tylko ułatwi proces leczenia chłopca, ale także przyśpieszy jego powrót do domu, aby razem ze swoim starszym bratem mógł poznawać otaczający go świat. Za każde okazane wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 12.12.2018

cel szczegółowy: „Tymon KOCHMAŃSKI”