Urszula Markiewka z Książenic

Urszula Markiewka z Książenic to roczna, bardzo żywiołowa i pogodna dziewczynka. Szybko się rozwija i ciekawsko zagląda w każdy kąt. Lubi oglądać książeczki i każdego dnia uczy się czegoś nowego. Przed chorobą spędzała też dużo czasu na spacerach w rodzinnej miejscowości.

W grudniu 2016 roku, w wieku zaledwie 10 miesięcy Ula została skierowana na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej Szpitala Klinicznego w Zabrzu, gdzie rozpoznano u niej nowotwór – guz Wilmsa. Miesiąc później dziewczynka przeszła operację usunięcia nerki wraz z guzem. Niestety wkrótce pojawiły się komplikacje  – niedrożność jelit i została przeprowadzona druga operacja, w celu ich usunięcia. Obecnie stan Uli jest stabilny, ale czeka ją dalsze leczenie w postaci cyklu chemioterapii.

W tej sytuacji życie rodzinne koncentruje się na przywróceniu zdrowia córce. Mama po urlopie wychowawczym na razie nie wraca do pracy, a tata ograniczył aktywność zawodową. Wszelkie Państwa wsparcie w postaci wpłat na podany poniżej numer subkonta lub przekazanie 1% podatku na rzecz Urszuli Markiewki będzie bardzo pomocne dla rodziny.

*Apel powstał o informację z dnia 08.02.2017r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Urszula MARKIEWKA”