Weronika Cieśla z Mielca

Weronika Cieśla to urocza dwulatka, która mieszka wraz ze swoją rodziną w Mielcu. Kłopoty ze zdrowiem u Weroniki zaczęły być widoczne w czerwcu 2017 roku. Dziewczynka była bardzo senna, a jej popołudniowe drzemki stawały się coraz dłuższe. Nie miała też apetytu, a na jej nóżkach zaczęły pojawiać się siniaki. Spuchło jej również znacznie dziąsło. Zaniepokojona mama zleciła wykonanie morfologii krwi w mieleckim szpitalu. Po otrzymaniu wyników badań Weronika została pilnie skierowana do Kliniki Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie z podejrzeniem białaczki. Wykonane kolejne badania potwierdziły wcześniejsze przypuszczenia lekarzy. U dziewczynki zdiagnozowano ostrą białaczkę szpikową.

Weronika jest pogodną i pełną energii dziewczynką. Bardzo lubi naklejać kolorowe naklejki na kartkach. Tworzenie kwiatów z błyszczących perełek, koralików i innych ozdób sprawia dziewczynce niemałą frajdę. Weronika uwielbia jeździć na małym rowerku oraz bawić się swoją lalką. Miejmy nadzieję, że Weronika jak najszybciej powróci do zdrowia i razem ze swoim starszym bratem  będzie mogła spędzać czas na wspólnej zabawie.

Przed Weroniką i jej rodziną jeszcze długi proces leczenia, apelujemy więc do Państwa o wsparcie dla dziewczynki. Wspólnie możemy pomóc rodzinie w tym trudnym i bardzo wymagającym czasie. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta, na którym gromadzone są środki przeznaczone na pomoc Weronice oraz do przekazywania 1% podatku na rzecz dziewczynki. Za wszelkie wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 29.09.2017r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Weronika CIEŚLA”