Wiktor MARESZ

Wiek: 2
Region: Śląsk
Miasto: Orzesze

Wiktor Maresz jest uroczym brzdącem, u którego rozpoznano chorobę nowotworową. Pierwsze objawy nie wskazywały z jak ciężką chorobą będzie musiał się zmierzyć. Od września 2020 roku chłopczyk chodził przechylając główkę w prawą stronę. Pediatra myślał, że to od przewiania, jednak leki i rehabilitacja nie pomagały. Gdy dodatkowo zaczął się ślinić i gorzej mówić trafił do szpitala. Tam w tomografii komputerowej ujawniono guza mózgu. Aktualnie chłopczyk ma podawaną chemioterapię. Dalszy plan leczenia jest jeszcze ustalany, rodzice konsultują możliwość protonoterapii w zagranicznych ośrodkach klinicznych.

Wiktor przed chorobą rozwijał się prawidłowo. Lubił układać puzzle i malować farbami. Chętnie oglądał bajki – szczególnie Psi Patrol i Świnkę Peppę. Bardzo lubił bawić się z innymi dziećmi – szczególnie starszym bratem. Choroba spowodowała, że nie ma teraz na nic siły i chęci.

Apelujemy do Państwa o wsparcie Wiktora w powrocie do zdrowia i sprawności. Zachęcamy do wpłaty dobrowolnej darowizny na indywidualny numer subkonta chłopca oraz podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 28.01.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL03 1050 0099 6781 1000 1000 1019

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Wiktor MARESZ”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna