Wiktor Stencel z Bytomia

Wiktor Stencel jest uwielbiającym zabawę sześciolatkiem z Bytomia. Początki jego choroby w postaci nawracającego kaszlu i kataru nie zapowiadały przyszłej diagnozy. Z czasem jednak Wiktorek stawał się coraz bardziej zmęczony, osowiały i blady. W czerwcu badanie krwi wykazało ostrą białaczkę limfoblastyczną. Wiktor przebywa w szpitalu w Chorzowie, gdzie poddawany jest chemioterapii. Leczenie syna to dla rodziców spory ciężar finansowy. Rodzina jest wyłącznie na utrzymaniu taty, ponieważ mama przez cały czas towarzyszy synkowi na oddziale.

Wiktor to bardzo spokojny chłopczyk o ogromnej wyobraźni. Nieustannie wymyśla różne historie i opowiadania. Największą jednak frajdę i radość sprawia mu zabawa z 10-letnim bratem, za którym bardzo tęskni przebywając na oddziale szpitalnym. Najczęściej bawią się klockami Lego, grają w piłkę i oglądają bajkę „Tomek i przyjaciele”. Największym marzeniem Wiktorka jest przejażdżka na koniu, co miejmy znaczenie spełni się jak najprędzej :)

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Wiktorka i jego rodziny, gdyż obecnie znaleźli się w trudnej sytuacji materialnej. Każda pomoc ma znaczenie i stanowi nieocenione wsparcie na obecnym etapie. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 16.11.2016r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Wiktor Stencel”