Wiktoria Kulawik z Rudy Śląskiej

Wiktoria Kulawik ma 9 lat i mieszka w Rudzie Śląskiej. Ma starsze siostry i jest oczkiem w głowie rodziny. W domu ma kotka, którym troskliwie się opiekuje. W wolnym czasie kreuje kolorowy świat klocków LEGO. Wiktoria ma niespożyte pokłady energii. Potrafi godzinami fikać przy różnych grach na Kinect’ cie, to mała akrobatka. Uwielbia taniec i ruch. Miała z mamą ambitny plan, że od września Wiki rozpocznie profesjonalne zajęcia z gimnastyki artystycznej.

Plany pokrzyżowała jednak choroba, która spadła jak grom z jasnego nieba. We wrześniu Wiktoria zaczęła skarżyć się na ból nóg .Na jej ciele zaczęły pojawiać się siniaki , których przybywało w zatrważającym tempie. Kiedy do wszystkich tych niepokojących objawów dołączyły wymioty i ból głowy mama natychmiast udała się do lekarza rodzinnego zrobić podstawowe badania krwi. Wyniki były szokujące! Szpik zajęty w 95%. Diagnoza wykazała, że Wiktoria cierpi na białaczkę limfoblastyczną. Natychmiast skierowano dziewczynkę na oddział do Chorzowa gdzie wdrożone zostały procedury związane z leczeniem.

W związku z trudną sytuacją rodziny oraz wzrostem wydatków wynikłych z choroby Wiktorii, prosimy Państwa o pomoc wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta Wiktorii, a także dzieląc się swoim 1% podatku na rzecz dziewczynki. Wszelkie wsparcie finansowe z Państwa strony zostanie wykorzystane na potrzeby związane z procesem leczenia jak również na dalszą rehabilitację. Wspólnie walczymy aby Wiktoria mogła powrócić do swojej pasji tanecznej i zacząć zdobywać na tym polu sukcesy! Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 08.12.2017r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Wiktoria KULAWIK”