Wojciech Duda z Częstochowy

Wojciech Duda jest 4-letnim mieszkańcem Częstochowy. W marcu 2019 roku podczas prześwietlenia RTG przypadkowo wykryto u niego guz pod obojczykiem. W kwietniu Wojtuś przeszedł operację usunięcia guza, została tylko niewielka część przy kręgosłupie. Niestety wynik badania histopatologicznego potwierdził, że chłopczyk będzie musiał zmierzyć się z bardzo trudnym przeciwnikiem – Neuroblastomą. Rokowanie jest ciężkie ze względu na mutację genu N-Myc dodatnią. Aktualnie Wojtuś jest w trakcie chemioterapii, przed nim jednak jeszcze długotrwałe i ciężkie leczenie obejmujące magachemioterapię, autoprzeszczep i immunoterapię.

Największą pasją Wojtusia są dinozaury. Uwielbia bawić się figurkami, oglądać bajki, malować i słuchać
o nich. Największym marzeniem chłopczyka jest wycieczka do parku dinozaurów. Interesuje się także samolotami, najbardziej tymi z II Wojny Światowej. Wojtuś ma niespełna dwuletniego braciszka Jakuba, za którym bardzo tęskni.

Największą trudnością z jaką boryka się rodzina to rozłąka z drugim dzieckiem, a dla samego Wojtusia separacja od ukochanego brata i przyjaciół. Częste dojazdy do szpitala, dodatkowe potrzebne suplementy, wszystko to generuje koszty, z którymi borykają się rodzice. Apelujemy zatem do Państwa o wsparcie finansowe procesu leczenia wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta Wojtusia. Wspólnie walczymy o życie chłopca i powrót do normalnego dzieciństwa. Za wszelką pomoc dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 24.06.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Wojciech Duda”