Wojciech FAJLHAUER

Wiek: 4
Region: Śląsk
Miasto: Łodygowice

Wojciech Fajlhauer to uroczy chłopiec, który walczy z chorobą nowotworową.  Końcem listopada 2020 roku chłopczyk zaczął uskarżać się na ból karku. Dwa tygodnie później stał się apatyczny i senny. Po świętach Bożego Narodzenia rodzice zgłosili się z nim do lekarza, który  skierował ich do szpitala na dokładniejsze badania. Nowy rok nie przyniósł dobrych wiadomości. 1 stycznia Wojtuś miał wykonany rezonans, na którym uwidoczniono guza podstawy czaszki.

Chłopiec trafił na oddział neurochirurgii katowickiego szpitala, jednak jego przypadek skonsultowano z lekarzami Oddziału Neurochirurgii Dziecięcej w Szczecinie. Już kilka dni później Wojtuś został tam przeniesiony, a 19 stycznia odbyła się operacja częściowego usunięcia guza. Niestety, po operacji chłopczyk wymagał wsparcia respiratora,  stwierdzono także porażenie czterokończynowe. Tydzień później przeszedł drugą operację. Wojtuś długo przebywał na oddziale intensywnej terapii, ma założoną rurkę tracheotomiczną.  Jest ciągle intensywnie rehabilitowany.  Aktualnie zaczyna poruszać lewą rączką i nóżką. Jest też w trakcie przygotowań do radioterapii.

Przed chorobą Wojtuś był zdrowym radosnym przedszkolakiem. Chętnie jeździł na rowerze i bawił się w piaskownicy. Lubi oglądać bajki i słuchać książeczek czytanych przez rodziców. Jego ulubieni bajkowi bohaterowie to Blaze i Crasher, a także Marshall i Rabble z Psiego Patrolu.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji Wojtusia. Każde, nawet najmniejsze wsparcie, przyczyni się do powrotu chłopca do zdrowia i sprawności, by znów mógł z radością i uśmiechem poznawać świat. Za każdą darowiznę i podzielenie się 1% podatku serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 23.03.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
BIC (SWIFT): INGBPLPW

1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Wojciech FAJLHAUER”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna