Wojciech LITKOWICZ

Wiek: 9
Region: Śląsk
Miasto: Świerklaniec

Wojciech Litkowicz ostatnie wakacje wspomina z sentymentem. Był to czas spokoju i beztroski. Wraz z rozpoczęciem roku szkolnego Wojtuś zaczął często wymiotować, miewał bóle głowy, nie chciał jeść. Zaczął słabiej widzieć, pojawił się zez. Po szybkiej konsultacji lekarskiej została wykonania tomografia komputerowa, która wykazała guza mózgu. Po operacji usunięcia guza, badania histopatologiczne wykazały, że jest to nowotwór złośliwy. Chłopiec jest aktualnie w trakcie chemioterapii w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka. Przed nim jeszcze długotrwałe leczenie – w tym radioterapia i późniejsza rehabilitacja.
Wojtek jest dzieckiem ciekawym świata, lubi się uczyć, kocha szkołę. Lubi grać w szachy i gry planszowe oraz oglądać teleturnieje. W wolnych chwilach chętnie grał w piłkę i jeździł na rowerze. Pobyt w szpitalu jest dla niego bardzo trudny. Tęskni za siostrzyczką Zosią, rodziną i przyjaciółmi.
Apelujemy do Państwa o wsparcie Wojtka w powrocie do zdrowia i sprawności. Zachęcamy do wpłaty dobrowolnej darowizny na indywidualny numer subkonta chłopca oraz podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.
*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 28.01.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL57 1050 0099 6781 1000 1000 1017

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Wojciech LITKOWICZ”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna