Wojtek Kaliński z Olkusza

Wojtuś wraz ze swoimi rodzicami mieszka w Olkuszu. Ulubioną zabawką chłopca są klocki lego, z których konstruuje coraz to nowsze budowle. Marzeniem Wojtka jest posiadanie wszystkich klocków z całego świata.

Pomiędzy zabawą klockami lubi rozwiązywać z rodzicami książki edukacyjne, kolorować, malować oraz oglądać bajki i grać w gry na tablecie.

Problemy zdrowotne Wojtka rozpoczęły się w czerwcu 2013r. Rodzice zaniepokojeni tym, że syn jest ospały, apatyczny, ciągle zmęczony zgłosili się do lekarza rodzinnego, który po wstępnych badaniach skierował chłopca na diagnostykę do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach. Tam postawiono rozpoznanie guz mózgu. Wojtek przeszedł ciężką operację na oddziale Neurochirurgii.

Obecnie jest po półrocznej chemioterapii na oddziale Onkologii w Katowicach oraz po dwumiesięcznej radioterapii w Instytucie Onkologii w Gliwicach, ale przed nim jeszcze kolejne cykle chemioterapii podtrzymującej. Pomimo ciężkiego leczenia Wojtuś nadal jest pogodnym chłopcem i chętnie poznaje otaczający Go świat.

Koszty leczenie są niemałe i mocno nadwyrężają domowy budżet. Jeżeli mają Państwo możliwość wsparcia Wojtka bardzo prosimy o wpłatę na niżej podane konto lub przekazanie 1% podatku.

*Apel powstał o informację z dnia 02.06.2014r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546