Zuzanna Bazan z Nowego Żmigrodu

Zuzanna Bazan to 17-letnia dziewczyna mieszkająca w Nowym Żmigrodzie. Pierwsze problemy zdrowotne z węzłami chłonnymi zaczęły się w styczniu 2016 roku.  Wówczas jednak, szereg wykonanych badań nic nie wykazał. W maju 2019 roku w lewym dole pachwowym powiększyło się Zuzi 5 węzłów chłonnych.  Po wykonaniu USG Zuzia została skierowana do szpitala z podejrzeniem sarkoidozy lub nowotworu. Po wykonaniu biopsji ostatecznie zdiagnozowano chłoniaka Hodgkina. Aktualnie Zuzia jest pacjentką Klinika Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie, gdzie przyjmuje chemioterapię.

Zuzia interesuje się językiem angielskim, biologią, muzyką i poezją. Jej ulubionym zajęciem są: pogłębianie wiedzy na interesujące ją tematy, oglądanie filmów, czytanie, słuchanie muzyki i spotkania z przyjaciółmi. Największe marzenie Zuzi to dalekie podróże i dostanie się na dobre studia.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia Zuzi. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta dziewczynki i do przekazania 1% podatku. Każda wpłata przyczyni się do ułatwienia procesu leczenia, a także przyśpieszy jej powrót do normalnego życia. Za każde okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 10.10.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Zuzanna BAZAN”