Zuzanna Gut z Bielska Białej

Zuzanna Gut jest 13-letnią mieszkanką Bielska Białej. Tegoroczne wakacje Zuzia spędzała nad morzem na obozie sportowym. Pod koniec pobytu poczuła się źle, była osłabiona, apatyczna, gorączkowała. Po powrocie do domu trafiła do szpitala, gdzie zdiagnozowano ostrą białaczkę limfoblastyczną. Od tego czasu Zuzia przebywa na oddziale onkologicznym, aktualnie przyjmuje chemioterapię.

Zuzia jest wesołą, pełną energii nastolatką. Ma młodszego brata, z którym uwielbiają wędrować po górach. Wolny czas spędza aktywnie – jeździ na rolkach i biega, jej najnowszą pasją jest windsurfing. Kiedy pogoda nie sprzyja, Zuzia lubi zakopać się pod kocem z kubkiem gorącej herbaty i stosem książek. Fascynują ją kryminały i powieści fantastyczne. Jest ogromną fanką Harrego Pottera.

Największą trudnością dla Zuzi, poza samym procesem leczenia jest rozłąka z ukochanym bratem. Sporym problemem finansowym dla rodziny są dojazdy do oddalonego szpitala. Zwracamy się do Państwa z apelem o wsparcie Zuzi poprzez przekazanie darowizny na indywidualny numer subkonta dziewczynki i podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie w imieniu Zuzi i jej najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 31.10.2018

cel szczegółowy: „Zuzanna GUT”