Archiwa

Prowadzimy subkonta podopiecznych wspierające rodziny w finansowaniu procesu leczenia.

Koszty leczenia chorób onkologicznych w długotrwałym procesie leczenia u dzieci są wysokie i często przekraczają możliwości finansowe rodziców. To pobyty w placówkach zdrowia, dojazdy, zakupy leków i środków higienicznych. Wspieramy rodziny chorych dzieci w zakresie refundacji kosztów, które ponoszą w związku z leczeniem i rehabilitacją. Każdy rodzic dziecka zmagającego się z chorobą nowotworową może uruchomić w Fundacji ISKIERKA specjalne subkonto, dzięki któremu, poprzez wpłaty darowizn, czy zbiórki publiczne, lub z tytułu 1% dla OPP, możliwe jest wspieranie finansowania kosztów leczenia.

btn_

jakuzyskac_

Pozostając w stałym kontakcie z lekarzami staramy się na bieżąco reagować na potrzeby dziecięcych oddziałów szpitalnych. Finansujemy zakup leków wspomagających proces leczenia oraz sprzętów medycznych ratujących zdrowie lub życie dzieci.

Od 2011 roku, razem z Fundacją „Dbam o Zdrowie”, finansujemy karty umożliwiające rodzinom chorych dzieci zakup leków w aptekach w całej Polsce.

Wartość projektu:

• 2011 rok – 120,000.00 PLN