OSWAJANIE SZPITALA, ARTETERAPIA, GOŚCIE

Mali pacjenci, jeżeli tylko stan zdrowia im na to pozwala, w ciekawy sposób rozwijają swoje zdolności podczas całorocznych zajęć warsztatowych organizowanych przez ISKIERKĘ na oddziałach szpitalnych w Katowicach, Chorzowie, Zabrzu oraz Rzeszowie. W zajęciach chętnie uczestniczą także rodzice. Wprowadzamy oryginalne techniki artystyczne: witraże, malowanie na naturalnym jedwabiu, mozaiki, decoupage czy filcowanie.

Do spotkań z dziećmi zapraszamy znane osoby, które dzielą się z nimi swoją pasją i inspirują do rozwijania talentów w różnych dziedzinach lub po prostu spełniają ich marzenia.

goscieDotychczas z iskierkami spotkali się m.in.:

Rober Makłowicz, Maciej Kuroń, Kamil Durczok, Krzysztof Hołowczyc, Krzysztof Ibisz, Tomasz Lis, Martyna Wojciechowska, Jurek Błaszczyk, Szymon Majewski, Rafał Mroczek, Aldona Jankowska, Katarzyna Kwiatkowska, Michał Zieliński, Magdalena Pasierska i Michał Majeran (Me Myself And I), Marek Niedźwiedzki, Zespół Dżem, Zespół Feel, Tomasz Osiecki, Justyna Kowalczyk, Łukasz Żygadło, hrabia Guillaume de Louvencourt-Poniatowski, raper Mrozu, Maciej Gąsiorek, Bogdan Kalus, Tomasz i Urszula Błasiak, Krystian Wieczorek, Monika El Baroudi, Mateusz Sobecko, Zuzanna Radecka, Iwona Guzowska, Małgorzata Kożuchowska, Jarosław Boberek, Tomasz Sikora, Michał Czernecki

Organizujemy także występy artystów, spektakle teatralne czy inne wydarzenia oswajające szpitalną rzeczywistość, pomagające pokonać poczucie izolacji oraz stres towarzyszący chorobie.