OSWAJANIE SZPITALA, ARTETERAPIA, GOŚCIE

Mali pacjenci, jeżeli tylko stan zdrowia im na to pozwala, w ciekawy sposób rozwijają swoje zdolności podczas całorocznych zajęć warsztatowych organizowanych przez ISKIERKĘ. Warsztaty te prowadzimy na oddziałach szpitalnych w Katowicach, Chorzowie, Zabrzu oraz Rzeszowie. W zajęciach chętnie uczestniczą także rodzice. Wprowadzamy oryginalne techniki artystyczne: witraże, malowanie na naturalnym jedwabiu, mozaiki, decoupage czy filcowanie.

Do spotkań z dziećmi zapraszamy znane osoby, które dzielą się z nimi swoją pasją i inspirują do rozwijania talentów w różnych dziedzinach lub po prostu spełniają ich marzenia.

goscieDotychczas z iskierkami spotkali się m.in.:

Rober Makłowicz, Maciej Kuroń, Krzysztof Hołowczyc, Krzysztof Ibisz, Tomasz Lis, Martyna Wojciechowska, Jurek Błaszczyk, Szymon Majewski, Rafał Mroczek, Aldona Jankowska, Katarzyna Kwiatkowska, Michał Zieliński, Magdalena Pasierska i Michał Majeran (Me Myself And I), Marek Niedźwiedzki, Zespół Dżem, Zespół Feel, Tomasz Osiecki, Justyna Kowalczyk, Łukasz Żygadło, hrabia Guillaume de Louvencourt-Poniatowski, Mrozu, Maciej Gąsiorek, Bogdan Kalus, Tomasz i Urszula Błasiak, Krystian Wieczorek, Monika El Baroudi, Mateusz Sobecko, Zuzanna Radecka, Iwona Guzowska, Małgorzata Kożuchowska, Jarosław Boberek, Tomasz Sikora, Michał Czernecki.