zebrano 1010zł z 100 000zł

Przekraczamy Granice Bagdad – Rzym

Pod tym hasłem odbędzie się tegoroczna edycja akcji i biegu „Przegoń Raka dla Dzieciaka”. Do przebiegnięcia jest znacznie więcej niż w poprzednim roku, ale nie o kilometry, a o wsparcie dzieci chodzi najbardziej. Każda bowiem złotówka, którą uda się pozyskać w trakcie wydarzenia zostanie przeznaczona na przeprowadzenie akcji profilaktycznej z zakresu przesiewowych badań USG w obrębie jamy brzusznej oraz pachwin, pod kątem wczesnego wykrywania zmian nowotworowych i innych nieprawidłowości.

Uczestnicy akcji chcą także zwrócić uwagę opinii publicznej na temat chorób nowotworowych u dzieci. Chcą przybliżyć świat dziecięcej onkologii i pokazać, że chore dzieci także mogą spełniać swoje marzenia i realizować się w wielu projektach i aktywnościach, jakie prowadzi ISKIERKA.

📌Dystans 900 km w 7 dni (24 – 30 lipca).
📌8 miast z metą w lokalnych stolicach.

Jak możesz pomóc?

Nie musisz brać udziału w biegu, by przekraczać z nami granice dla dzieci z chorobą nowotworową. Możesz pokazać swoje wsparcie poprzez przekazanie nawet najmniejszej kwoty darowizny.

🔔 Na potrzeby akcji stworzyliśmy specjalne subkonto, na które możesz przelać dowolną sumę środków. Wystarczy podać poniższe dane:

ING Bank Śląski

ul. Adama Pługa 1/2
Warszawa 02 – 047

🔔 Możesz również dokonać wpłaty przez system przelewy24, klikając na górze strony WESPRZYJ Bieg Bagdad-Rzym

W dni robocze raz na dobę sprawdzamy stan konta i przesuwamy suwak coraz bliżej celu! Nie martw się, jeśli Twoja wpłata zostanie dokonana w weekend, stan konta zaktualizujemy już w poniedziałek.

🔔 Jeżeli chcesz dołączyć do grona firm wspierających tę ideę zapraszamy do kontaktu z Rafałem Hawlem – Prezesem Stowarzyszenia Przegoń Raka dla Dzieciaka (przegonraka@gmail.com, 📞 +48 885 170 110).

🔔 Będzie nam miło spotkać Cię także na naszej trasie, gdzie “biegnie” z nami iskierkowa puszka i terminal do płatności kartą.

O akcji

Pomysł biegu jak i całej akcji zrodził się rok temu w głowie Rafała Hawla – długodystansowego biegacza oraz obecnie Prezesa Stowarzyszenia Przegoń Raka dla Dzieciaka. Pandemia ograniczyła liczbę zawodów i aktywności sportowych, dlatego Rafał z grupą przyjaciół – biegaczy amatorów – podjęli decyzję, aby się nie poddawać, a wręcz przeciwnie, przekłuć wszelkie ograniczenia w coś dobrego. I to właśnie w ten sposób ta ekipa wyjątkowych ludzi postanowiła połączyć ze sobą dwa światy: sport oraz działalność charytatywną. Dzięki temu każdy pokonany kilometr to także symboliczny krok w osiągnięciu celu jakim jest pomoc dzieciom z chorobami nowotworowymi.

I tak w 2020 roku pobiegli…z Zakopanego na Hel.

📌750 km biegu, 150 km dziennie.

📌5 miast i miasteczek (Wolbrom, Zgierz, Bobrowniki, Peplin, Hel).

📌Zebrali ponad 115 tysięcy złotych dla podopiecznych Fundacji „Na Ratunek”.

Więcej informacji

Serdecznie zapraszamy Cię na dedykowane akcji wydarzenie na Facebooku. Kliknij “wezmę udział”, a będziesz na bieżąco z tym, czym żyje Stowarzyszenie Przegoń Raka dla Dzieciaka przemierzający 900 km. Koniecznie zaproś do pomagania i kibicowania swoich znajomych i rodzinę. Przekraczajmy razem granice!