MIĘDZY NAMI
FUNDACJAMI…

Piękny ogród otaczający Dom Fundacji Spełnionych Marzeń w Zalesiu Górnym k/Warszawy, był główną atrakcją dla kolejnych obozowiczów – tym razem z zabrzańskiej Kliniki Pediatrii Hematologii i Onkologii Dziecięcej. Chłopcy, jak to chłopcy: piłka nożna, koszykówka, czasami siatkówka, natomiast dziewczynki preferowały długie przejażdżki po ogrodzie pięknym, różowym samochodem.

Mamy, oprócz towarzyszenia swoim pociechom w ich wariackich pomysłach, z lubością wsłuchiwały się w śpiew ptaków, rozkoszując się smakiem kawy w ogrodowych altankach. Jednak nieporównywalne z niczym stały się wspólne wyprawy rowerowe na strzelnicę, na ognisko z kiełbaskami, lub tak po prostu – beztrosko przed siebie…

Stałym punktem obozów w Domu Spełnionych Marzeń jest także wycieczka do Warszawy, tym razem pochłoniętej ostatnimi przygotowaniami w przeddzień wizyty Papieża Benedykta XVI.

Jeździliśmy konno, uczyliśmy się żonglerki pod okiem „młodych cyrkowców”, relaksowaliśmy się jogą, wsłuchiwaliśmy się w niezwykłe opowieści Michała z Muzeum Opowiadaczy Historii i… sami niezwykłe historie opowiadaliśmy.

Spędziliśmy cudowny tydzień, a w słowie „cudowny” nie ma nawet odrobiny przesady. Dzięki przyjaciołom i sponsorom Fundacji Spełnionych Marzeń i Fundacji Iskierka, przeżyliśmy niezwykłą przygodę!