Wolontariat

JEŚLI CHCESZ PODZIAŁAĆ NIESZABLONOWO I STAWIASZ NA JAKOŚĆ I PASJĘ ŻYCIA DOŁĄCZ DO NASZEGO ZESPOŁU:)

Wolontariat w  Fundacji ISKIERKA obejmuje różne obszary. Można je ogólnie podzielić na kilka kategorii, zachęcamy Cię do zapoznania się z ich opisami:

• WSPARCIE BIURA FUNDACJI W CHORZOWIE

Potrzebna pomoc w bieżących pracach biurowych: redagowanie apeli pomocowych i przygotowywanie ich wersji w papierowej oraz elektronicznej, pomoc przy zbiórkach publicznych, praca z bazą danych CRM, wsparcie kampanii 1% (dystrybucja plakatów, ulotek) wysyłki korespondencji, prace porządkowe, transport. Powiedz nam kiedy i co możesz – a my damy Ci poczuć ferwor pasji, pracy, pomagania i dzielenia się swymi umiejętnościami w samym sercu Fundacji. Możesz także pomagać nam zdalnie, globalnie i lokalnie:)

• WARSZTATY NA ODDZIAŁACH w Katowicach, Chorzowie i Zabrzu

1. „Naloty na oddziały – czyli „Iskierka śmiechu i inspiracji”

Jeżeli lubisz spędzać czas z dziećmi, masz głowę pełną pomysłów i chciałbyś/chciałabyś je wcielić w życie, ta strefa jest zdecydowanie dla Ciebie! Najważniejsze są dla nas motywacja, zaangażowanie i twoja postawa; wykształcenie i doświadczenie nie mają aż takiego znaczenia. Warsztaty to stały punkt w Iskierkowym kalendarzu. Relacje z niektórych naszych działań możesz znaleźć na tejże stronie.

2. NA AKCJĘ RUSZ! – WSPARCIE W ORGANIZACJI EVENTÓW

Jeżeli chcesz być wolontariuszem, a brakuje ci konkretnych pomysłów, masz trochę czasu i chęci do działania, zapraszamy do udziału w naszych akcjach różnej maści. Nasze bale, pikniki, koncerty i inne imprezy to ogromna dawka śmiechu, radości i pozytywnej energii, ale też ogromna ilość pracy. Przy okazji tych działań każda forma pomocy jest dla nas bardzo cenna. Zachęcamy do przejrzenia relacji z naszych imprez

3. PODZIEL SIĘ Z NAMI SWOJĄ WIEDZĄ…WYKORZYSTAJ DOŚWIADCZENIE BY POMAGAĆ!

Jeśli jesteś doświadczony w jakiejś dziedzinie, masz konkretną wiedzę, pasję, umiejętności i chciałbyś się nimi podzielić, zapraszamy do wspólnego działania. Pole do współpracy jest bardzo szerokie. Może obejmować działania bezpośrednio na oddziałach (np. zajęcia z choreoterapii, warsztaty fotograficzne, wizażu, przedstawienia teatralne, warsztaty chemiczne itp.) lub wsparcie innych działów Fundacji (patrz: biuro….)

4. WSPARCIE RODZICÓW NA ODDZIAŁACH

Bycie rodzicem dziecka chorego to bardzo obciążająca sytuacja. Ta forma wolontariatu polega na bezpośrednim wsparciu rodziców przebywających na oddziałach szpitalnych na Śląsku poprzez pomoc w konkretnych czynnościach (np. zrobienie zakupów) lub opiekę nad dzieckiem (pracę jeden na jeden) w czasie gdy rodzic musi pozałatwiać pilne sprawy, czy po prostu potrzebuje czasu dla siebie na chwilę wytchnienia.

Masz moc? Potrafisz się zaangażować? Przekonaj się – pomaganie jest mega….

Zobacz jak działa KOPALNIA WOLONTARIATU w ISKIERCE:

KOPALNIA WOLONTARIATU-młodzi dla młodych

Skontaktuj się z naszym koordynatorem:

DOMINIKA

Dominika Nita
kopalniawolontariatu@fundacjaiskierka.pl
wolontariat@fundacjaiskierka.pl
tel. +48 664 702 841

Chętnie Cię poznamy i zaprosimy do wspólnych działań!