Onkorodzice.pl – jedyna taka baza wiedzy o nowotworach dziecięcych.

Już wkrótce ruszy portal onkorodzice.pl, który tworzą rodzice dzieci chorych onkologicznie przy współpracy z lekarzami oraz specjalistami z różnych dziedzin, pod opieką Fundacji Iskierka. Adresowany jest szczególnie dla rodzin chorych dzieci.

Podczas choroby nowotworowej rodzice wkraczają w nieznany świat, który próbują zrozumieć. Wiemy jak trudno jest im dotrzeć do rzetelnych i sprawdzonych informacji, wiemy też jak ważne są wymiana doświadczeń oraz wsparcie od innych rodziców i wierzymy, że razem jesteśmy silniejsi!

Na portalu można znaleźć wiele przydatnych informacji: od opisu niepokojących objawów, rodzajów nowotworów u dzieci, diagnostyki i leczenia choroby nowotworowej, po wskazówki gdzie szukać pomocy, wytyczne żywieniowe, jak wygląda życie po leczeniu i wiele innych. Podzieliliśmy je na 5 obszernych części:

– Nowotwory u dzieci

– Diagnoza i leczenie

– Wsparcie dla rodzin

– Dieta i opieka

– Po leczeniu

Mamy nadzieję, że portal będzie towarzyszył rodzinom w tej trudnej sytuacji jaką jest choroba nowotworowa dziecka, dostarczając wiele cennych wskazówek i odpowiedzi na trudne pytania… bo wiedza pomaga!